krewzdziasla
Co wiesz o ,,E\" w produktach spożywczych. 1. Co to jest? 2. Dlaczego jest szkodliwe? 3. Jakie są rodzaje? 4. W czym występuje? 5. inne informacje ;)
+0 pkt.
Odpowiedz
1 answer
0
about 8 years ago
1.substancje chemiczne 2.Nie wszystkie "E" są szkodliwe. Niektóre E to po prostu naturalne, nieszkodliwe składniki, choć oczywiście produkty zawierające w swym składzie substancje oznaczone E nie powinny być spożywane w nadmiarze. 3.Barwniki, konserwanty, wzmacniacze smaku, substancje słodzące. 4. W produktach przetworzonych oraz w lekarstwach. 5.kojarzy się z radioaktywnymi, kolorowymi cieczami.Większość z tych substancji uzyskiwanych jest z zupełnie naturalnych produktów.
aneta_9517
Novice
Odpowiedzi: 12
0 people got help
Najnowsze pytania w kategorii Inne
Ładuj więcej