krewzdziasla

Co wiesz o ,,E\" w produktach spożywczych. 1. Co to jest? 2. Dlaczego jest szkodliwe? 3. Jakie są rodzaje? 4. W czym występuje? 5. inne informacje ;)

+0 pkt.
Odpowiedz

1 answer

about 8 years ago

1.substancje chemiczne 2.Nie wszystkie "E" są szkodliwe. Niektóre E to po prostu naturalne, nieszkodliwe składniki, choć oczywiście produkty zawierające w swym składzie substancje oznaczone E nie powinny być spożywane w nadmiarze. 3.Barwniki, konserwanty, wzmacniacze smaku, substancje słodzące. 4. W produktach przetworzonych oraz w lekarstwach. 5.kojarzy się z radioaktywnymi, kolorowymi cieczami.Większość z tych substancji uzyskiwanych jest z zupełnie naturalnych produktów.

aneta_9517

Novice Odpowiedzi: 12 0 people got help

Najnowsze pytania w kategorii Inne

Ładuj więcej