AdamS_KOoX
1.Weź: dwie trzecie- funta przesianej mąki jedna czwarta -funta cukru dwie piąte-funta wiejskiego masła cały funt masy orzechowej cztery dziewiąte - funta naj. konfitur trzy żułtka ,ale nie mniej niż jedna dwuudziesta funta HELP HELP HELP potrzebne na teraz a)W starej książce kucharskiej znalazłem przepis na placek z masą orzechową. Ile funtów ważą wszystkie produkty potrzebne do przygotowania tego placka? b)Jeden funt to około 400g .Czego potrzeba więc do zrobienia tego placka : mąki czy cukru o ile dag więcej c) ile kilogramów ważą wszystkie potrzebne produkty Weź: dwie trzecie- funta przesianej mąki jedna czwarta -funta cukru dwie piąte-funta wiejskiego masła cały funt masy orzechowej cztery dziewiąte - funta naj. konfitur trzy żułtka ,ale nie mniej niż jedna dwuudziesta funta HELP HELP HELP potrzebne na teraz Od 1 do 1 z 1
+0 pkt.
Odpowiedz
Odpowiedzi: 0
Najnowsze pytania w kategorii Matematyka
Ładuj więcej